Lightenergy har monterat och driftsatt totalt 160kWp fördelat på 3st bostadshus åt Vätterhem i Jönköping. Montaget skedde i samband med renovering och ombbyggnad av taken och samordnades av Skanska. Panelerna kommer från AVANCIS, fästen från SFS Intech, skenor från MAPAB och invtererteknik från SolarEdge.

Anläggningen fick även ett hedersomnämnande på Svensk Solenergis prisutdelning 2016.

 

2016-04-07, delade Svensk Solenergi för trettonde gången ut Årets Solenergipris, ceremonin hölls i anslutning till Energimyndighetens Solforum i Stockholm 7 april 2016.

Light Energy AB är mycket glada och stolta över att ha konstruerat, projekterat, installerat och driftsatt solcellsanläggningarna i Råslätt hos Vätterhem som erhöll hedersomnämnandet Årets prestation 2015, med följande jurymotivering:

”Många kommunala bostadsbolag visar intresse att gå före i utvecklingen och ta hjälp av ny teknik för att lyfta sina miljonprogramsområden. Vätterhems målmedvetna arbete och omfattande installation av solcellsanläggningar i Råslätt är ett föredöme.”

Anläggningen består av ca 50kW installerad effekt per tak, totalt 160 kW, fördelade på både vertikala ytor och kringliggande låglutande tak. ”Tunnfilmsmoduler var ett givet val då vi ville ha en så underhållsfri, robust, och taknära/integrerad lösning som möjligt” säger Vätterhem.

För mer information om anläggningen, kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

För mer info om Vätterhem, se https://www.vatterhem.se/aktuellt/svensk-solenergi-hedersomnamnande/

För mer information om Årets Solenergipris, se http://www.svensksolenergi.se/nyheter/nyheter-2016/arets-solenergipriser-till-vaestra-goetaland/