Referensobjekt

Light Energy har fått i uppdrag att ta projektera och konstruera en komplett solcellsanläggning på taket till huset Juvelen som Skanska bygger vid Uppsala Centralstation. Huset är unikt med trianglar som huvudsakligt inslag i utformningen. Även taket har triangelformade inslag och anläggningen måste följa takets olika lutningar.

Beställare och entreprenör är Fasadglas Bäcklin AB.

 

 

På uppdrag åt Nynästak kommer Light Energy projektera och konstruera en kompletta solcellsanläggning till taken på några av byggnaderna till Eklidensskola i Nacka. Anläggningarna monteras i samband med omläggning av taken under sommaren/hösten 2018.

 

 

Light Energy har på uppdrag åt Fasadglas Bäcklin gjort en utredning och tagit fram ett förslag på solceller till Växjös nya landmärke, ICON som APP bygger vid arenaområdet.

 

 

Light Energy är nu certifierade solcellsinstallatörer enligt Boverkets FS 2015: CIN 2.

 

Vi är bland de första i Sverige som genomgått examineringen för att kunna säkerställa att vi projekterar och installaerar anläggningarna säkert och enligt gällande normer. 


Certifieringen innebär också att vi har en generell utbildning på energisystem för att kunna ge kunderna objektiva förutsättningar och underlag vid sin upphandling.

 

 

 

2016-03-21

Light Energy har vunnit upphandlingen av solceller på Vikinghallen i Märsta. Uppdragsgivare är Sigtuna kommun.

Anläggnignen kommer att bli 58kWp med paneler av Midsummers flexibla CIGS teknik. Fästena kommer att svetsas direkt på takduken från SIKA.

Mer information om projektet kommer under hösten.

 

2017-01-09 Uppdatering

Anläggningen är klar och driftsatt. Övervakning av anläggningen sker med en logger från Solar Log och den visar även status och information på en skärm i hallen.

Paneler: Midsummer flexibla CIGS

Inverters: Schneider Electric  Connec CL-25

Fästen: SIKA/SIKAB med anpassade infästningar

Logger: Solar-Log 1200 med temp och instrålningsgivare.

 

 

Light Energy har fått i uppdrag av Åke Sundvall byggnads AB att installera solceller på deras projekt "The Garden" i Danderyd.

Kunden har valt CIGS paneler från Avancis monterade med taketslutning för en snygg och underhållsfri installation. Inverter och driftsövervakning från SolarEdge. MAPAB i Mullsjö levererar skensystemet för korta transporter och låg miljöpåverkan.

 

 

 

kajen till där Finnsboda varvet låg uppför HSB 3st hus med bostadsrätter under namnet Finnboda Terrass. Light Energy kommer i samarbete med SBAEL att montera tunnfilms-solceller på taken till de 3 husen. 

Kunden har valt CIGS paneler från Avancis monterade med taketslutning för en snygg och underhållsfri installation. Inverter och driftsövervakning från SolarEdge. MAPAB i Mullsjö levererar skensystemet för korta transporter och låg miljöpåverkan.

Montaget är en utmaning då det är en liten ytan och panelerna skall samsas med taksäkerhet, avluftningar mm som kan skugga panelerna. Att kunden valt CIGS paneler underlättar då de inte är lika känsliga för delskuggning som kritallina paneler.

 

 

Light Energy har på uppdrag av Caverion monterat på taket till det nya låg och mellanstadieskolan i Glömsta, Huddinge installerat en anläggning om ca 30kWp. Anläggningen har ramade paneler från Stion på lanterninerna och ramlösa paneler från AVANCIS på det platta taket. SolarEdge inverters och optimerare ser till att produktionen blir bästa tänkbara. MAPAB har levererat montageskenor och panelklips. Panelerna är monterade platt med takets lutning och direkt på lanterninerna.

Fästena på lanterniner kommer från SFS Intech och är integrerade i takets tätskikt.

 

 

 

 

Light Energy har på uppdrag av Caverion monterat på taket till det nya forskningshuset "Medicinaren" vid Huddinge sjukhus installerat en anläggning om ca 65kWp. Anläggningen har ramlösa paneler från AVANCIS, SolarEdge inverters och optimerare och montageskenor från MAPAB. Panelerna är monterade platt med takets lutning.

Fästena kommer från SFS Intech och är integrerade i takets tätskikt.

  

 

 

Light Energy har monterat en solcellsanläggning på taket till Nacka Kommunhus. Anläggningen om ca 31kWp har ramlösa paneler från AVANCIS, SolarEdge inverters och optimerare och montageskenor från MAPAB. Panelerna är monterade platt med takets lutning med falsklämmor.

I receptionen kommer det att finnas en 40" display som visar produktionsdata från anläggingen.

 

20160427 102959

 

Light Energy har monterat på taket till Viktor Hanssons nya bostadshus i Norra Djurgårdsstaden installerat en anläggning om ca 12kWp. Anläggningen har ramlösa paneler från AVANCIS, SolarEdge inverters och optimerare och montageskenor från MAPAB. Panelerna är monterade platt med lanterninernas lutning på takterrasser.

 

Lightenergy har monterat och driftsatt totalt 160kWp fördelat på 3st bostadshus åt Vätterhem i Jönköping. Montaget skedde i samband med renovering och ombbyggnad av taken och samordnades av Skanska. Panelerna kommer från AVANCIS, fästen från SFS Intech, skenor från MAPAB och invtererteknik från SolarEdge.

Anläggningen fick även ett hedersomnämnande på Svensk Solenergis prisutdelning 2016.

 

2016-04-07, delade Svensk Solenergi för trettonde gången ut Årets Solenergipris, ceremonin hölls i anslutning till Energimyndighetens Solforum i Stockholm 7 april 2016.

Light Energy har installerat och driftsatt en testanläggning på ett av Scanias hus vid fabriken i Södertälje på 6kW. Panelerna är Stion tunnfilm av CIGS typ anslutna till ett SolarEdge invertersystem med optimerare för detaljerad kontroll och övervakning av anläggningen. Den är även utrustad med sensorer för övervakning av paneltemp och solinstrålning för detaljerad utvärdering tekniken.

Infästningarna fick specialtillverkas då taket inte klarade av några punktlaster annat än rakt över takstolarna.

 

 Tele2 flyg vy

Light Energy AB har installerat en tunnfilmsanläggning på taket till Tele2 Arena. Panelerna som kommer från Midsummer är flexibla och av CIGS typ. Fästen från SFS Intech och invertrar från Danfoss / SMA.


Projektet innebar att Tele2's logotype om 15x45m skulle målas på takets långsidor på arenan. Dessa skulle sedan fyllas med solpaneler. Stor utmaning var att taket har restriktioner på vad vikt det klarar och panelerna fick inte vara av glas. Duken som täcker taket är även den känslig mot kemikalier och får naturligtvis inte göras hål i.

Det hela löstes med specialfästen som togs fram i samarbete med SFS Intech och som svetsades fast i takduken. 

Light Energy AB har i sammarbete med Midsummer AB tagit fram en specialpanel med tunnfilms-celler till Tele2:s projekt #minimote. Panelen är monterad på taket på den ombyggda Mini Countryman bilen och laddar batterierna som driver AC, projektor, kaffemaskin, mobilladdare mm. Bilen/mötesrummet hade premiärvisning vid Almedalsveckan på Gotland sommaren 2015.

AFA fastigheter har av Light Energy upphandlat leverans och installation av tunnfilmsanläggning för produktion av solenergi på fastigheten "Batteriet" vid Karlavägen i Stockholm. Paneler kommer från AVANCIS och inverterteknik från SolarEdge med optimerare. Montagestystemet för falsat plåttak från MAPAB. Total installationseffekt är drygt 30 kWp och installationen sker i takt med andra renoveringar av fastigheten med start september 2015.

 

Light Energy AB har på uppdrag av byggföretaget JM installerat en tunnfilmsanläggning på Söderenergis ombyggda huvudkontor i Södertälje. Anläggningen är monterad som solskärmar på kontorsdelen och kommer att förbättra klimatet dubbelt genom att ge både skugga och energi.

Panelerna är monterade med skenor från MAPAB och är kopplade till ABB invertrar.

Light Energy AB har installerat en tunnfilmsanläggning om 65 kWp i Kristianstad på en industrifastighet åt fastighetsbolaget Norrtulls fastigheter (OKQ8). Panelerna kommer är AVANCIS SMART, inverter och optimerare från SolarEdge och montagesystem från SFS Intech och MAPAB. Allt är monterat platt med takets naturliga lutning, 5 grader.


Största utmaningen i detta projekt var att få fast fästen då taket är "mjukt" och täkt med papp. Detta löstes med specialfästen framtagna tillsammans med SFS Intech.

Light Energy har på uppdrag av paneltillverkaren AVANCIS installerat och driftsatt en testanläggning på Lina gård i Södertälje på 5kW. Panelerna är ramlösa AVANCIS SMART - tunnfilm av CIGS typ anslutna till en Fronius inverter med extra sensorer för detaljerad kontroll och övervakning av anläggningen. Anläggnignen kommer att användas för att utvärdera och konditionstesta nya modeller av paneler i nordiskt klimat.